Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Дозвілля (Тусовки/Захоплення) » Рецепти » Рецепти оригінальних страв винниківських родин (Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, л)
Рецепти оригінальних страв винниківських родин
adminДата: Пн, 06.11.2017, 17:10 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратор
Повідомлень: 3
Статус: Offline


Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, літературознавець, редактор, знавець галицької кухні та талановитий кухар Юрій ВИННИЧУК ініціював видання збірки рецептів родинних страв винниківчан.

Ідею збірки кулінарних рецептів мешканців підтримали у Винниківській міській раді.

Господині, які вміють та люблять готувати, і мають улюблені рецепти, мають змогу ними поділитися тут на форумі в полі форми «НОВА ВІДПОВІДЬ»).

Формулюючи рецепт, спочатку потрібно записати складники. Далі – в довільній формі необхідно описати етапи приготування. Може бути якась розповідь, що стосується страви.

Для прикладу оформлення Юрій Винничук надав рецепт із його книги «Галицька кухня», яка репрезентує культурологічний пласт, традиції кухні та сімейних рецептів:

ГАЛИЦЬКИЙ БОРШ

Складники:


2 великих буряка, 2-3 зубці часнику, 0, 2 кг м'яса (яловичина або свинина), кілька сушених грибів, 0,5 горнятка помідорового соку, 1/4 головки кучерявої капусти, квас, 1 горнятко сметани, закришка.

Приготування:

Один буряк тремо на грубу терку і тушкуємо на олії. Окремо варимо м'ясо з грибами, сіллю, перцем і часником. Додаємо покраяний на чвертки другий буряк, а за півгодини – закришку.

Наприкінці, коли м'ясо вже майже м'яке, вкидаємо капусту, що повинна кипіти 5 хвилин. Відтак м’ясо виймаємо.

Буряки теж, їх потім можна потерти на терку і, заправивши сметаною, подати до гарніру.

До вивару додаємо тушковані буряки, і м'ясо, покраяне на смужки. Вливаємо помідоровий сік і трішки квасу. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Вкінці можна заправити сметаною або ясною засмажкою з масла й борошна.
Прикріплення: 4903968.jpg(66.1 Kb)


admin
 
neksyДата: Нд, 19.11.2017, 13:54 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Offline
Пикантная буженина из свинины в рукаве

ИНГРЕДИЕНТЫ:
свинина 1 кг
вода 1 л
перец черный горошком 10 шт.
лавровый лист 3 шт.
соль 1 ст.л.
перец красный молотый 1 ч.л.
Свиная вырезка
Свинина
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Приготовить маринад: налить воду в кастрюльку. Положить соль (в соотношении столовая ложка на литр воды), перец горошком, лавровый лист. Можно посыпать любыми приправами, например, кориандром, гвоздикой. Довести маринад до кипения, варить минут семь. Остудить. Опустить свинину в маринад, поставить в холод минимум на четыре часа, лучше на 24.
Когда мясо замаринуется, посыпать разными специями и травами, перцами. Положить свинину в рукав для выпекания, положить в сковороду, отправить в духовку. Готовить минут 80, соблюдая температуру 190 градусов. Готовность буженины из свинины в рукаве проверять зубочисткой, мясо должно стать мягкой.
 
AloaxabreДата: Чт, 23.11.2017, 14:10 | Повідомлення # 3
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Вялене мясо в холодильнику, ось смакота
 
VlalymyrДата: Вт, 28.11.2017, 23:14 | Повідомлення # 4
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Статус: Offline
Цитата Aloaxabre ()
Вялене мясо в холодильнику, ось смакота

Не погоджуся, не завжди. Так, чоловіку м'ясця попоїсти треба. Але шашличок на природі...Ум...І не той, який на скору руку з курячих стегенець чи - фу-у - з сосисок готують, щоб самогон запити. А справжній, з баранини! Справжнє м'яско можна купити https://rozetka.com.ua/myaso/c4632859/tip131404=baranina/ А ось приготовити! треба умілець! Хто може похвалитися, що він вміє приготовити справжній шашлик?
 
EmbrantinoДата: Вт, 12.12.2017, 22:58 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Статус: Offline
какие вкусняшки)))
 
poberДата: Вт, 12.12.2017, 23:03 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
супер
 
miviaДата: Чт, 11.01.2018, 00:23 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
смотрится вкусно)
 
KarinaAVДата: Сб, 24.03.2018, 09:48 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Смачно)Ось подивитися на картину і щоб відразу на столі все зявилося)
 
CharliДата: Нд, 01.04.2018, 18:05 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
СМАКОТА!
 
FLOKSSIДата: Пт, 13.04.2018, 12:17 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Очень интересный рецепт, спасибо большое.
 
KiryaДата: Ср, 18.04.2018, 00:10 | Повідомлення # 11
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Я також стараюся придумувати власні рецепти. Правда, моя сім'я віддає перевагу здоровій їжі, тому я купила собі мікрохвильовку з функцією пароварки https://comfy.ua/microwave-oven/brand__samsung__svc_kom__parovarka/ Зараз все більше готую страв на пару, що дозволяє зберегти початкові поживні властивості продуктів надавши їм нових смакових відчуттів. Оскільки ще не зовсім освоїла новий кухонний прилад, то не завжди отримую те, що задумувала, але ще ніхто не скаржився, що не смачно.
 
DollfДата: Пт, 04.05.2018, 19:50 | Повідомлення # 12
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Як не кажіть, а сало з часничком та з соленим огірком, та під горілочку ММММММ...
 
maks704Дата: Пт, 04.05.2018, 23:00 | Повідомлення # 13
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
отлично интересно
 
marrikДата: Сб, 05.05.2018, 20:27 | Повідомлення # 14
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Статус: Offline
А можно узнать рецепт бограча?
 
FentozuДата: Нд, 13.05.2018, 23:47 | Повідомлення # 15
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Ммммм, вкусняшка
 
SsoloXaДата: Сб, 19.05.2018, 01:29 | Повідомлення # 16
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
А як щодо картоплі зі шкварками, запеченої в пічці. Смакота.


Повідомлення відредагував SsoloXa - Сб, 19.05.2018, 01:29
 
EvgeniyaSmirnovaДата: Сб, 19.05.2018, 15:13 | Повідомлення # 17
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Offline
класс
 
Форум » Дозвілля (Тусовки/Захоплення) » Рецепти » Рецепти оригінальних страв винниківських родин (Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, л)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: