Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Дозвілля (Тусовки/Захоплення) » Рецепти » Рецепти оригінальних страв винниківських родин (Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, л)
Рецепти оригінальних страв винниківських родин
adminДата: Пн, 06.11.2017, 17:10 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратор
Повідомлень: 3
Статус: Offline


Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, літературознавець, редактор, знавець галицької кухні та талановитий кухар Юрій ВИННИЧУК ініціював видання збірки рецептів родинних страв винниківчан.

Ідею збірки кулінарних рецептів мешканців підтримали у Винниківській міській раді.

Господині, які вміють та люблять готувати, і мають улюблені рецепти, мають змогу ними поділитися тут на форумі в полі форми «НОВА ВІДПОВІДЬ»).

Формулюючи рецепт, спочатку потрібно записати складники. Далі – в довільній формі необхідно описати етапи приготування. Може бути якась розповідь, що стосується страви.

Для прикладу оформлення Юрій Винничук надав рецепт із його книги «Галицька кухня», яка репрезентує культурологічний пласт, традиції кухні та сімейних рецептів:

ГАЛИЦЬКИЙ БОРШ

Складники:


2 великих буряка, 2-3 зубці часнику, 0, 2 кг м'яса (яловичина або свинина), кілька сушених грибів, 0,5 горнятка помідорового соку, 1/4 головки кучерявої капусти, квас, 1 горнятко сметани, закришка.

Приготування:

Один буряк тремо на грубу терку і тушкуємо на олії. Окремо варимо м'ясо з грибами, сіллю, перцем і часником. Додаємо покраяний на чвертки другий буряк, а за півгодини – закришку.

Наприкінці, коли м'ясо вже майже м'яке, вкидаємо капусту, що повинна кипіти 5 хвилин. Відтак м’ясо виймаємо.

Буряки теж, їх потім можна потерти на терку і, заправивши сметаною, подати до гарніру.

До вивару додаємо тушковані буряки, і м'ясо, покраяне на смужки. Вливаємо помідоровий сік і трішки квасу. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Вкінці можна заправити сметаною або ясною засмажкою з масла й борошна.
Прикріплення: 4903968.jpg(66.1 Kb)


admin
 
neksyДата: Нд, 19.11.2017, 13:54 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Offline
Пикантная буженина из свинины в рукаве

ИНГРЕДИЕНТЫ:
свинина 1 кг
вода 1 л
перец черный горошком 10 шт.
лавровый лист 3 шт.
соль 1 ст.л.
перец красный молотый 1 ч.л.
Свиная вырезка
Свинина
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Приготовить маринад: налить воду в кастрюльку. Положить соль (в соотношении столовая ложка на литр воды), перец горошком, лавровый лист. Можно посыпать любыми приправами, например, кориандром, гвоздикой. Довести маринад до кипения, варить минут семь. Остудить. Опустить свинину в маринад, поставить в холод минимум на четыре часа, лучше на 24.
Когда мясо замаринуется, посыпать разными специями и травами, перцами. Положить свинину в рукав для выпекания, положить в сковороду, отправить в духовку. Готовить минут 80, соблюдая температуру 190 градусов. Готовность буженины из свинины в рукаве проверять зубочисткой, мясо должно стать мягкой.
 
AloaxabreДата: Чт, 23.11.2017, 14:10 | Повідомлення # 3
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Вялене мясо в холодильнику, ось смакота
 
VlalymyrДата: Вт, 28.11.2017, 23:14 | Повідомлення # 4
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Статус: Offline
Цитата Aloaxabre ()
Вялене мясо в холодильнику, ось смакота

Не погоджуся, не завжди. Так, чоловіку м'ясця попоїсти треба. Але шашличок на природі...Ум...І не той, який на скору руку з курячих стегенець чи - фу-у - з сосисок готують, щоб самогон запити. А справжній, з баранини! Справжнє м'яско можна купити https://rozetka.com.ua/myaso/c4632859/tip131404=baranina/ А ось приготовити! треба умілець! Хто може похвалитися, що він вміє приготовити справжній шашлик?
 
EmbrantinoДата: Вт, 12.12.2017, 22:58 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Статус: Offline
какие вкусняшки)))
 
poberДата: Вт, 12.12.2017, 23:03 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
супер
 
miviaДата: Чт, 11.01.2018, 00:23 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
смотрится вкусно)
 
KarinaAVДата: Сб, 24.03.2018, 09:48 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Смачно)Ось подивитися на картину і щоб відразу на столі все зявилося)
 
CharliДата: Нд, 01.04.2018, 18:05 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
СМАКОТА!
 
FLOKSSIДата: Пт, 13.04.2018, 12:17 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
Очень интересный рецепт, спасибо большое.
 
KiryaДата: Ср, 18.04.2018, 00:10 | Повідомлення # 11
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Я також стараюся придумувати власні рецепти. Правда, моя сім'я віддає перевагу здоровій їжі, тому я купила собі мікрохвильовку з функцією пароварки https://comfy.ua/microwave-oven/brand__samsung__svc_kom__parovarka/ Зараз все більше готую страв на пару, що дозволяє зберегти початкові поживні властивості продуктів надавши їм нових смакових відчуттів. Оскільки ще не зовсім освоїла новий кухонний прилад, то не завжди отримую те, що задумувала, але ще ніхто не скаржився, що не смачно.
 
DollfДата: Пт, 04.05.2018, 19:50 | Повідомлення # 12
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Як не кажіть, а сало з часничком та з соленим огірком, та під горілочку ММММММ...
 
maks704Дата: Пт, 04.05.2018, 23:00 | Повідомлення # 13
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Статус: Offline
отлично интересно
 
marrikДата: Сб, 05.05.2018, 20:27 | Повідомлення # 14
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Статус: Offline
А можно узнать рецепт бограча?
 
FentozuДата: Нд, 13.05.2018, 23:47 | Повідомлення # 15
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Ммммм, вкусняшка
 
SsoloXaДата: Сб, 19.05.2018, 01:29 | Повідомлення # 16
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
А як щодо картоплі зі шкварками, запеченої в пічці. Смакота.


Повідомлення відредагував SsoloXa - Сб, 19.05.2018, 01:29
 
EvgeniyaSmirnovaДата: Сб, 19.05.2018, 15:13 | Повідомлення # 17
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Offline
класс
 
HyporДата: Пн, 28.05.2018, 16:25 | Повідомлення # 18
Група: Користувачі
Повідомлень: 12
Статус: Offline
Цитата EvgeniyaSmirnova ()
класс

Это вы еще лапшу и пасту эту не пробовали http://veganprod.com/catalog/pasta-i-lapsha
Варить ее правда надо полчаса минимум.
Но на вкус просто изумительно .
Нашли макароны просто отдыхают
 
DeennДата: Пт, 08.06.2018, 18:16 | Повідомлення # 19
Група: Користувачі
Повідомлень: 5
Статус: Offline
А лучше пасту или лапшу сделать самому, это не сложно , но получается с душой по домашнему!
 
ZhenaДата: Пт, 29.06.2018, 14:51 | Повідомлення # 20
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Статус: Offline
httpss://towar.com.ua
 
thestarnatalyДата: Пт, 10.08.2018, 12:10 | Повідомлення # 21
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
Салат з квасолею, телятиною та сухариками

Це доволі ситний святковий салат з майонезною заправкою. Якщо ви любите різноманітні інтерпретації салатів з квасолі, то він обов’язково вам сподобається. Про сухарики взагалі мовчу – хто ж не любить ароматні хрумкі сухарики?

Я готувала цей салат на День народження чоловіка – гостям засмакувало :). Його можна робити як з цибулею, так і без – як захочеться, а сухарики додавайте безпосередньо перед подачею, щоб вони не набрали майонезу і не перестали хрумтіти.

Інгредієнти

300 г консервованої або вареної квасолі
400 г телятини
200 г огірків
150 г батона
3 зубці часнику
5 ст.л. олії
майонез
сіль


Жизнь - это не те дни, которые прошли, а те, которые запомнились.
 
ЛимонадкаДата: Ср, 22.08.2018, 12:14 | Повідомлення # 22
Група: Користувачі
Повідомлень: 12
Статус: Offline
Дякую, я теж люблю страви з квасолі, однак я не вживаю м"яса. Тому просто заміняю його у стравах грибами. Маю теж чудові рецепти салатів. Із задоволенням поділюся. Готую їх як на кожен день, так і на зиму у вигдяді консервації https://kyharuk.com.ua/category/konservatsiya Смакуйте!
 
gribnakДата: Нд, 16.09.2018, 14:12 | Повідомлення # 23
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
[quote=Deenn;1872] лучше пасту или лапшу сделать самому, это не сложно , но получается с душой по домашнему![/quote]
Недавно мне друзья предложили приготовить пасту с сыром https://rozetka.com.ua/siri4645472/c4645472/girnost=1472296/ а я честно говоря ну совсем не спец в этом деле. Может подкинет парочку рецептов для меня, но желательно не сложных. так как кулинар из меня так себе, я только -только учусь.
 
kiopariaДата: Чт, 20.09.2018, 08:12 | Повідомлення # 24
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Статус: Offline
Баклажаны под помидорами с сыром

Ингредиенты:

Баклажан — 1 шт.
Помидоры — 4 шт.
Чеснок — 2 зубчика
Моцарелла — 100 г
Сыр гауда — 40 г
Соль — по вкусу
Перец — по вкусу
Специи — по вкусу

Приготовление:

1. Баклажан и помидоры моем, баклажан режем вдоль на "пластины" толщиной в 1 см, помидоры режем поперёк кружочками толщиной 0,5 см, чеснок чистим и давим, сыр гауда трём на крупной тёрке, моцареллу режем на кусочки толщиной 0,5 см
2. На сковороде с оливковым маслом обжариваем с двух сторон до золотистой корочки нарезанные баклажаны. На противень, выстланный пекарской бумагой, выкладываем обжаренные баклажаны, сверху посыпаем специями.
3. Сверху на баклажаны выкладываем помидоры, сверху помидоры щедро намазываем выдавленным чесноком.
4. Поверх помидоров выкладываем кусочки моцареллы, сверху посыпаем тёртым сыром и отправляем в духовку при 180ºС на 15–20 минут, достать лучше до начала кипения (пузырения) сыра. Подаём с любимой зеленью.

Приятного аппетита!
 
Форум » Дозвілля (Тусовки/Захоплення) » Рецепти » Рецепти оригінальних страв винниківських родин (Почесний громадянин Винник, відомий письменник, журналіст, л)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: