Йогурт покращує працездатність мозку
22.07.2013
Продуктивність роботи головного мозку залежить від стану кишкової мікрофлори людини, з'ясували вчені з Каліфорнійського університету.

Предметом дослідження став спеціальний йогурт, збагачений пребіотиками, пише korrespondent.net.

В унікальному експерименті взяли участь 36 абсолютно здорових жінок віком від 18 до 55 років. Учасниці були умовно розділені на три групи. Жінки з першої групи вживали протягом тривалого часу йогурт з мікроорганізмами, що сприяють поліпшенню мікрофлори кишечника. Учасниці другої групи пили звичайний йогурт без вмісту пребіотиків, а третя гурт не споживала йогурт взагалі.

У результаті було відмічено, що перша група, регулярно вживала спеціально насичений кисломолочний продукт, майже не реагувала на будь-які зовнішні подразники, а рівень емоційного спокою цих учасників був вищий в кілька разів, ніж у групи, яка не вживала взагалі питний йогурт.

Серед жінок, що вживали йогурт без пребіотиків, були відзначені змішані дані. Таким чином, вченим вдалося продемонструвати на практиці існування взаємозв'язку мікрофлори кишечника і активністю мозку, а також у черговий раз підтвердити позитивний вплив йогурту, насиченого пребіотиками на людський організм у цілому.

Читайте також:
Коментарі
avatar