Дієтологи розповіли, як зміцнити імунітет
04.11.2013
Головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ України) Олег Швець розповів, які продукти слід вживати в сезон застуди, щоб зміцнити імунітет і організм в цілому, а від яких треба відмовитися.

Лікар радить дотримуватися так званої "здорової дієти". З її допомогою можна зміцнити не тільки імунну систему, але й усі інші системи організму.

За його словами, здорова дієта представляє собою комбінацію характеристик, таких як збалансованість, енергетична (калорійна) адекватність, задоволення, зручність і доступність.

"Збалансована дієта на три чверті вегетаріанська. Різноманітні овочі, фрукти, цільні злаки, боби і горіхи є її основою. Білкова їжа представлена ​​птицею, жирною морською рибою, молочними і кисломолочними продуктами з низьким вмістом жиру", - розповів Корреспондент.net Олег Швець.

Він зазначив, що адекватна дієта має на увазі витрату всіх з'їдених калорій завдяки фізичній активності. При цьому, немає необхідності в скрупульозному підрахунку калорій в кожному шматочку сиру. Ваги - ось індикатор адекватності споживаної енергії, підкреслив дієтолог і додав: якщо вони показують стабільні і нормальні кілограми, значить все гаразд.
Джерело: http://korrespondent.net/l

Читайте також:
Коментарі
avatar