У Лондоні приготували і з'їли перший штучний бургер в історії
06.08.2013 10:27
Науковці дослідницького інституту Нідерландів зробили те, про що раніше люди могли лише читати в науково-фантастичних романах. З клітин корови вони синтезували м'язову тканину тварини, приготувавши з нього котлету для бургера, який і був з'їдений на прес-конференції в Лондоні.

"Ми зробили це тому, що промислове тваринництво завдає шкоди навколишньому середовищу, тваринам і не може задовольнити світовий попит", - цитує слова керівника наукової групи Російська служба BBC.

Вчені вірять, що застосована ними технологія зможе допомогти нагодувати людство, яке вже зараз страждає від нестачі продовольства. Дослідження показало, що на вирощування яловичини зі стовбурових клітин в лабораторних умовах витрачається на 45% менше електроенергії, ніж у середньому на розведення худоби у стійлах. Також на 96% скорочуються викиди парникових газів, і потрібно на 99% менше землі.

Одержуване таким чином м'ясо має білий колір, проте щоб вид його був звичний людському оку, вчені підфарбували його буряковим соком. Крім того, для додання належного смаку в нього також додали шафран і обваляли в панірувальних сухарях.

Джерело: Gazeta.ua

Теги: Бургер, синтез, м'ясо, вчені

Читайте також:
Коментарі
avatar