Червоне вино корисне для зубів
22.05.2014
Опубліковане в британському "Журналі сільськогосподарської та харчової хімії" дослідження показує, що екстракт вигонрадних кісточок запобігає появі карієсу, повідомляє Еспресо.TV.

Виявилося, що екстракт кісточок винограду уповільнює ріст бактерій, які є причиною появи багатьох захворювань зубів та ротової порожнини, зокрема карієсу.

У ході дослідження виявилося, що з продуктів найкраще з бактеріями справляється червоне вино.

Спецалісти вважають, що відкриття сприятиме розробці продуктів та харчових добавок, які протидіятимуть захворюванням зубів.

Нагадаємо, раніше вчені довели користь фруктових соків лише при помірному вживанні. Вони стверджують, що часте вживання напоїв із фруктів може суттєво зашкодити організму через високий вміст цукру.


Читайте також:
Коментарі
avatar